Jan 042013
 

Har gjort ett par excelfiler som ni kan ha till hjälp om ni vill

För att att använda lottningsprogrammet finns det instruktioner i filen.  principen bygger på att du skriver namnen i en lista, sedan bockar du för vilka som är där denna gång.  När det är klart trycker du på knappen.  programmet sätter då igång lottningen. Det kan ta en stund beroende på vilken dator du  har.  Sedan kollar du om det ser OK ut, gör det det trycker du på formateringsknappen.  Voila så har du lottningen klar.

Den andra filen skapar en tabell över Skriv in nya resultat för aktuell omgång. Helt nya deltagare lägger du till längst ner. Sedan trycker du “förbered mata in” då sorteras alla deltagarna. Nu kan resultatet matas in, förlust med 13-8 skrivs in som -5 osv. Makrot räknar ut och sorterar ut de 24 bästa matcherna. För att kontrollera att du skrivit in rätt titta på summan från kolumnen den bör vara noll om det är jämna dubblar eller tripplar, är det är det en dubbeltrippel så kolla på kvoten från den machen. Man kan använda sig av Autofilter. Kör sedan makrot genom att trycka på knappen “Räkna resultat”. Kontrollera att det ser bra ut. Tryck på “Förberedd utskrift”, kolla att det ser bra ut, ändra ev rubriken.

Om du ändrar på kolumner, celler etc. så kan filen sluta fungera. Dvs du gör sånt på egen risk.

För att kunna använda dessa filer måste ni ha en excel version som stödjer makron. Har du makron Du kommer antagligen få varningsmeddelanden när du öppnar filerna. Det är normalt när man jobbar med makron eftersom de kan innehålla virus.  Jag har vidtagit de åtgärder som jag kan för att undvika virus, men du använder filerna på egen risk.

Filerna delas genom Creative commons, dvs de får fritt användas och modifieras men inte säljas.
Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 3.0 Unported Licens.

 Posted by at 9:11 am

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)