Jan 152013
 

De flesta har provat att filma sig själva när de kastar.  Problemet brukar vara att de filmar med en mobilkamera. Det innebär ofta att rörelsen filmas  med 24 bilder/sekund samt att det blir lite suddigt.  24b/s gör att ungefär 5 bilder hinner tas på själva rörelsen under framsvingen. En del saker som ska analyseras blir då svåra att studera, som tex hur släppet ser ut.  Det finns dock en en del hjälpmedel. För iPhone finns en app som heter slopro den kan filma i 60b/s vilket visar lite mer.  Det verkar dock ha lite problem med att filma med 60b/s i OS 6. Sedan är det alltid så att desto bättre ljus du har desto bättre blir det. Det finns även motsvarande app för android men dessa har jag dock inte testat.

Filmar man med en vanlig kamera är det bra att kort slutarhastighet, kan man komma upp på 1000 milliSekunder är det bra. Ofta kan det finnas ett sport mode att använda, det gör att bilderna blir skarpare.

 Posted by at 8:22 am

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)