Jan 232013
 

I actionfilmer kan man se hjälten springa, hoppa och kasta sig samtidigt som de skjuter med stor precision. Alla som provat att skjuta med pistol vet att det är nästan omöjligt. Eftersom det krävs en så lite rörelse för att missa sitt mål. Jag vill hävda att samma sak gäller boule. Rör sig huvudet är det svårare att få kloten att hamna där man vill.

Orsaken kan vara olika, vanligt är att överkroppen lyfts upp i samband med kast. Anledningen är att de vill (ofta omedvetet) hjälp armen att få mer fart. Det får spelaren också på bekostnad av precisionen. Istället ska spelaren ha en liten bålrotation samtidigt som huvudet hålls still för att få fart på armen.

På bilden nedan kan du se hur min uppfattning är hur rörelse av axeln(huvudet) påvekar pendeln. Givetvis beror det på hur timead axelns rörelse är i förhållande till pendeln är. Sker rörelsen på “fel” ställe fås en annan effekt än den som vissas i bilden. Jag tycker att den axelrörelse som ska ske i början på rörelsen, på så sätt fås en acceleration av armen utan att det påverkar slutresultatet. I den andra bilden när huvudet lyfts upp blir pendelns nedre del för flack, vilket leder till att klotet ofta landar kort om målet.

pendel

Vanligt är också att spelaren tar i med benen vilket gör att huvudet inte är still. Eller att huvudet rör sig i sidled vilket kan bero på att balansen saknas. För att hålla huvudet still titta på övningarna på

 Posted by at 1:08 pm

  2 Responses to “Håll huvudet still”

  1. Hur förklarar man Dylan Rochers kastteknik? Har inte studerat den i detalj men den ter sig annorlunda mot vad man anser vara en bra teknik.

    Håller dock med om att huvudet ska vara så stilla som möjligt, själv har man lite “problem” på den biten.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)