Mar 022013
 

Hur hårt håller man i klotet var en fundering som jag fick. Som jag ser det så finns det två perspektiv dels är det själva trycket som fingrarna utövar på klotet, sedan är det så att om du jobbar med fel muskler kan du få en för stor spänning. Du trycker då för hårt med fingrarna samtidigt som du försöker sträcka på fingrarna. Det gör att trycket på klotet inte blir så stort däremot har du en hög anspänning i muskulaturen. I det första fallet funderade jag vidare på om det inte finns någon manick som kan mäta trycket på klotet. Efter en del sökande på internet så hittade jag http://www.sensoglove.com/ Handsken med inbyggd dator är egentligen framtagen för golf. Den fungerar som så att du har trycksensorer inbyggda i fingertopparna. Trycker spelaren för hårt så ljuder en signal samtidigt som man kan se vilket finger som tryckte för hårt.

Jag har beställt ett exemplar och fått hem den och ska senare testa om det fungerar vid boulekast. Spontant tyckte jag att dess sensorer var lite för okänsliga för att det ska fungera med boule.

 

 Posted by at 9:54 am

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)